October 2, 2014

SS15 favorites part 2

Toinen osa tästä massiivisesta kuvapostauksesta koskien muotiviikkoja. Taisi tulla vielä enemmän kuvia (ja tekstiä..) kuin edellisessä postauksessa. En vaan yksinkertasesti osaa valita, kun on niiin paljon mistä tykkään.

Part 2 of my massive fashion month favorites post. I think this is even bigger than the previous post. I just couldn´t decide cause there´s so much that I really love.

Miu Miu
Proenza Schouler
Acne Studios                                                            Akris       
Alexander McQueen
Alexander McQueen                                                Nina Ricci       
Alexander Wang
Balenciaga                                                             Balmain  
  Chalayan                                                            Lisa Perry
Chanel
 Chanel                                                               Anna Sui
     Esteban Cortazar                                            Christophe Lemaire
         Fendi                                                           Iris Van Herpen
JC De Castelbajac                                                     Loewe         
Maison Rabih Kayrouz                                                  Mugler           
Sacai
Saint Laurent
                    Gucci                                                        Opening Ceremony           
Sonia Rykiel
Sportmax
Undercover 
(on the left: the print is from my favorite painting- Bosch´s The Garden of Earthly Delights)
Valentino
   Valentino                                                            Versace    
  Yohji Yamamoto                                               Zadig & Voltaire
              Emporio Armani                                                       Hermés                    
Rachel Zoe
             Zac Posen                                                Moncler Gamme Rouge
Sally LaPointe

All photos from style.com

Nyt kun muotiviikot on ohi, tekee mieli heti lähteä shoppailemaan. Uudistaa koko vaatekaappi. Voi kun voittaisi lotossa. Harmi vaan etten edes lottoa. Oon myös saanut tosi paljon inspiraatiota koulutehtäviin, ehkä vähän liikaakin. 
En nyt rupee mitenkään analysoimaan muotiviikkoja, enkä osaa valita lemppareitani, mutta oon tosi paljon tykännyt esim. kengistä mitä on näytöksissä näkynyt -rakastan paksupohjaisia kenkiä, ja niitä näkyi aika paljon näytöksissä (esim. Sportmax: i-ha-nat!). Myös muita ihania lättäpohjaisia kenkiä oli tosi paljon, kun taas korkkareita ei niinkään. 70-luku on myös ollut tosi vahvasti esillä näytöksissä, ja mä kyllä ihastuin siihen. 70-luvun alun näki selvästi monessa näytöksessä, mutta uudessa valossa, tuoreella näkökulmalla. Oon jo pitkään kyllä tykännyt oikeestaan kaikesta vintagesta. 90-luku on ehkä eniten se mun juttu, mutta jokin 70-luvussakin on myös aina kiehtonut. Ei ne hippikuviot niinkään, mutta se yleinen tunnelma. Tekee mieli ostaa ensi kevääksi suoralinjaisia mekkoja ja kokeilla uusia värejä. Mä nään sen jo päässäni: mulla on päällä kirkkaan sininen (kiitos Emporio Armani) tai punainen, tai no oikeastaan melkein minkä värinen mekko tahansa (kunhan se vaan on väri, eikä musta) ja paksupohjaiset kengät jalassa. Ehkä tällä kertaa muut kun creeperit. 
No, mä nyt oon tarinoinut tässä vaikka mitä, mutta siis pointtihan oli se, että muotiviikot oli ihanaa, inspiroivaa aikaa, ja jos nyt muutaman lempparin nimeäisin niin kyllä ne taitaa olla nää Alexanderit: McQueen ja Wang. Alexander Wangiltä niin nimeään kantavan brändinsä kuin myös Balenciagan mallisto, kummatkin ihan tajuttoman upeita. Myös Karl Lagerfeldin mallistot oli kultaa -Chanel ja Fendi. Mulle tuli myös paljon uusia tuttavuuksia vastaan joihin ihastuin. Pakko niitäkin on vielä mainita: Erdem, Sally LaPointe ja Sacai oli tosi upeita. Tuntuu nyt jotenkin väärältä mainita vain muutama, koska oikeesti mun mielessä on niin paljon mallistoja tai yksittäisiä asuja, jotka jäi mieleen ja oli henkeäsalpaavan upeita.
Tää postaus lähti nyt ehkä vähän käsistä, johtuu varmaan siitä, että mun aivot raksuttaa aina viis kertaa nopeemmin yöllä. Toivottavasti tässä tekstissä on nyt edes jotain järkeä, enkä kyllästyttänyt teitä. Kuulen mielelläni mielipiteitänne. Kiitos jos jaksoitte lukea! Näkyillään.

I got little carried away with that writing in finnish so lets be honest, I´m not gonna translate all of that. But what I was talking about is how amazing the fashion month has been. I can´t really say which one was my favourite but if I would name a few I´d say Alexander McQueen, Alexander Wang, Valentino, Fendi, Givenchy and Balenciaga. Also Sally LaPointe, Erdem, Mugler and Sacai was amazing -and I didn´t even know them before. It feels wrong to name just a few designers because I really really loved so many of them. All I want to do know is go to shop (and design!) some new clothes. More colorful clothes with that 70´s vibe that was going on on fashion weeks. Also loved the flatform shoes that were rocking the runways. Yayy, finally. And of course you could not ignore the Moschino show by Jeremy Scott. Charlotte Free was the cutest while rollerskating the runway in that pink Barbie outfit (you can see the picture in my previous blog post).
it´s getting really late (2:30 am) so I think I´ll turn off my new babe, Macbook, and try to go to sleep. Good night! 

1 comment: